Wednesday, April 14, 2010

Pesta Konvokesyen UKM ke-37

Artikel ini khas untuk semua MT dan AJK Pesta Konvo 37….

Haha, sebenarnya bukan saya x nak tulis dalam BM @ BI, cuma saya prefer tulis dalam mandarin…erm, kalo ikut gerak ati, nak tulis dalam ayat2 yg standard *BM sms SPM A1 kot*, tp sbb tgh mlm punya pasal,aku dah malas nk tulis ayat standard…

Sebenarnya saya gak ajkP program sewaktu saya tahun 1 ,waktu tu kak dalila merupakan ekse sy dan abang shidi merupakan ajkD sy waktu tu…Zaman tula sy yg kenal Carmen n Abang Nasir….tp waktu tu rasa serba salah nk join gak,sbb pertama:x ramai chinese join pesta konvo, sbb kedua lak: sy libatkan diri dlm PALAPES dan a few more organization…tp sy gi gak utk support pesta sekiranya masa terluang…tula kisah2 sy sewaktu pk 35,haha,longx2 tm ago…

Tahun 2 lak,waktu sy dpt tawaran drpd pk36 utk menjadi ekse pemasaran @ sukan,hehe,dah lupa pasal kisah2 silam ni…huhu…sy dah x pasti dpt tawaran jd ekse  ne lak?waktu tu sebenarnya bkn x nk join tp komitmen sy kat orrganisasi lain dah dijanjikan awal2, so sy x ley nk lpaskan cam tu,so sy x join pk36… hakikatnya,x dpt dinafikan bahawa thn 2008 merupakan salah satu thn yg sy paling sibuk dlm ukm…huhu…

Thn 3 lpas pilihanraya kampus lak, sy dah amik keputusan utk bersara dr pe2 aktiviti di dalam ukm, of course,PALAPES xley sbb mmg kena join 3 thn…Ada sehari,ntahla siapa yg contact sy,x silap sy Presiden CCC thn tu cal sy.Dia kata TPE utk CCC dlm Pesta Konvo stil kosong lg,dia minta sy utk isikan…sebenarnya kalo ikut gerak hati sy, mmg sori r, cozs I really wan 2 focus in study….tp muka ganas,x guna kalo ati lembut!!!aduh,terperangkap a/b kena pujuk ckit dgn member2…haiz…at last,demi bantu member sy yg pening kepala utk cari calon tpe,saya rela cover dia dan sy turun padang utk isi tempat tu…

Hehe,sy pun dah lupa apakah secretariat yg sy dpt awal2,byk perubahan slpas tu pun…tp xpe, sy ada  pengalaman dan sy ley cuba try @ ask if I don’t noe….at last,pe yg dpt ialah sekretariat sukan dan pemasaran di mana diketuai oleh floe dan zaty…seriously rasa bangga dan hapi,hehe,sbb ekse sy mantap…walaupun sy sentiasa xde,tp mereka wat gak keje2 dgn mantap….ada cer yg ckp mereka ada kutuk2 sy ckit…tp bg sy, biasala bro,kalo pemantau cam ni,aku trus maki hamun….

Yg lain2 lak,aku tau byk yg kutuk gak,tp wat cam ne?sy betul2 ada banyak benda nk settle…Ikut perancangan,saya akan ikut perkampungan sepenuhnya tp berlaku ckit kemalangan dan duit sy pun hbis waktu tu… nk x nk, aku kena cari keje gak,demi menampung kehidupan sy di ukm!!!erm walaupun sy ada turun padang utk meting,tp jarangla…sbb keje sy mmg sampai tgh mlm….pegawai khas kot…cam2 kena wat…bkn tu je,kena support member2 PALAPES yg xde di UKM….Sy x pernah cer kat dak2 mt sbb terasa tersisih,hehe,bkn sbb pe,sbb sy “baru” lg dlm pesta lgpun sy ni import je...

betapa seksanya kalo hidup tanpa duit lg2 sy ni org miskin,ayah keje petani je….sy tau sy x byk turun utk pesta,tula sbb sy lpaskan penginapan yg ditanggung oleh pesta…Kesian man dgn lena waktu tu,dan sy tau ada byk rungutan drpd geng2 mt,ekse2 dan ajk2…tp nak wat cam ne,waktu tu seriously sgt sedih dan kecewa,tp masalah kena settle gak…amanah yg diberikan nk x nk kena pikul gak…

Sy jenis org yg jaga dak2 sy, xkira mereka btl @ salah,tp yg ley tegur mereka hanya sy seorg je…ang kalo sibuk nk kacau dak2 aku,aku x kisah nk gaduh @ tumbuk…waktu2 ni la sebenarnya rasa bersalah sbb sy x sentiasa bersama sama dgn ekse sy,dan sy tau mereka tension gak,tp aku sendiri pun x settle,cam en nk tlg mereka?at last ,keje2 yg diberikan dpt disettle walaupun kurang sempurna,tp they hv done d best…

Td terasa terharu gak,haha sbb tgk blog zaty and floe,mereka pun adala backup sy ckit…haha,bg sy,yg lain kalo nk kutuk pun,at least u hv 2 try 2 understand other people condition 1st…kalo setakat nk sakitkan ati sy,x yah la wat cam tu,xde masa sy nk layan kutuk2-an org laen…sy dah cukup  rasa menyesal dan sedih sbb sy x dpt bg full komitmen kpd pesta sbb byk benda lain…

Sebelum nk gi kesimpulan, haha, sebenarnya ari tu bkn sy x nk duduk dgn geng2 mt, tp saya rasa sy nk duduk dgn dak2 sy….sbb semua ni merupakan utang2 sy kat mereka….haha, lgpun kita org ada driver yg sama…wakaka,sedih r kalo luqman tau aku ckp luqman cam tu,tp sy bg baju yg dpt tu kat dia,hope can make him cheer…come on luqman,kita kan geng J21…

Kesimpulannya,saya telah cuba sedaya apa yang terbaik,namun hasilnya kurang memuaskan.Selain itu,rasa bersalah sbb sentiasa xde,tq kpd mereka yg cuba memahami….tq kpd semua org, terutamanya pejabat tpe sy,rakan seperjuangan sy yg paling setia!!!at last , sy syg kat ekse2 sy…wakaka….

5 comments:

Eutakio-rexa89 said...

auw..
hahaha..

*speechless*
tQ gak dpt wong!
HAHAHA!!~

zAty kEcik said...

abg wong!
tq!
sye terahru ade name sye!
sye xkn lupe ape yg kite tempuhi sme2 dlu!
rndu pk37!~

dyana nadirah said...

sy pun rindu pk37..
hehe..
sory abg wong mcelah..
kak zaty,jgn marah sy mcelah..

izzurey anhert said...

Assalamualaikum,sy nk tny,kt mne sye bole dapat list ajk pk36 2008,sy pernah iadi ajk pk36 pemasaran,tapi x sempat sampaibpesta start sy dpt tawaran belajar ke luar negara,sy dah lupa nama2 ajk2 tersebut,.so it would be nice if i could get to know them again,,

izzurey anhert said...

Assalamualaikum,sy nk tny,kt mne sye bole dapat list ajk pk36 2008,sy pernah iadi ajk pk36 pemasaran,tapi x sempat sampaibpesta start sy dpt tawaran belajar ke luar negara,sy dah lupa nama2 ajk2 tersebut,.so it would be nice if i could get to know them again,,

世界